новини

Курсанти Академії Національної гвардії ліквідували пожежу у лісі неподалік Навчального центру

06.10.2020 18:34

Курсанти Національної академії Національної гвардії України разом з представниками ДСНС ліквідували лісову пожежу. Загорання дерев та сухої трави сталося поблизу навчального центру Академії, розташованого біля села Верхня Писарівка. Загалом площа пожежі склала близько 5 гектар, для її гасіння було залучено пожежну команду Академії, близько сотні курсантів та декілька пожежних бригад ДСНС у Харківській області. Першими пожежу помітили курсанти, одразу ж доповіли керівництву і приступили до її гасіння. На ліквідацію пожежі знадобилось 2 години, постраждалих немає, причину здіймання вогню працівники ДСНС поки не повідомляють.

 «Спільними силами працівників ДСНС та Національної гвардії пожежу вдалося ліквідувати, дуже вдячні за допомогу гвардійцям, вони вже вкотре, оперативно, ліквідують вогонь у Вовчанському районі» - розповідає місцева жителька Олена.

 «Боротися з вогнем було складно через поривчастий вітер та високу температуру. Наразі всі очаги загоряння ліквідовані, на місці працюють пожежні експерти. Завдяки тому, що курсанти вчасно зреагували, вдалося врятувати будинки місцевих жителів, які знаходились зовсім близько до місця пожежі»,  –  зазначив начальник факультету логістики полковник Владислав Єманов.

Нагадаємо, що це не перша пожежа, яку допомагають ліквідувати гвардійці Академії,  3 вересня 2020 року військові  вже  успішно потушили 1 гектар загорання лісу.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ