новини

Курсанти Академії Національної гвардії ліквідували пожежу у лісі неподалік Вовчанську

03.09.2020 18:49

Пожежу, яка виникла у Рубіжанському лісництві, першими помітили курсанти Академії під час занять. Поблизу місця події розташований навчальний центр Академії Національної гвардії України, саме звідти начальник курсу підполковник Олександр Острижний побачив дим у лісі: « Я почув запах паленої хвої і вийшов подивитись звідки він надходить. Одразу побачив купу диму, яка йшла з лісу. За допомогою квадрокоптера ми здійнялись над лісом і чітко визначили місце походження пожежі. Одразу підйом особового складу, пожежної команди та початок гасіння пожежі».

За попередніми даними площа пожежі становила близько 1-го гектара лісу. До гасіння пожежі залучалась пожежна команда навчального центру - 200 курсантів та 2 одиниці техніки. Причину здіймання вогню працівники ДСНС поки не повідомляють.

«Військовослужбовці діяли разом із пожежниками та ліквідували небезпеку за дві години. Боротися з вогнем було складно через поривчастий вітер та високу температуру. Постраждалих немає. Наразі на місці працюють пожежні експерти»,  –  зазначив заступник начальника Академії з озброєння та техніки – начальник відділу технічного забезпечення полковник Олег Шабалін.

«Спільними силами працівників ДСНС та Національної гвардії пожежу вдалося ліквідувати, дуже вдячні за допомогу гвардійцям. Вони вже не перший раз оперативно реагують», - розповідає голова Вовчанської районної державної адміністрації Анатолій Косолапов.

Нагадаємо, що це не перша пожежа, яку допомагають ліквідувати гвардійці Академії. 12 липня 2020 року військові врятували будинки місцевих жителів також неподалік навчального центру Академії.

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ