новини

Курсанти Академії навчались керувати бойовим модулем БТР у військовій частині

08.02.2021 16:24

Практичне бінарне заняття з курсантами факультету логістики 2 року навчання Національної академії Національної гвардії України провели на базі 3 бригади оперативного призначення в Харкові.

Формат проведення бінарних занять передбачає залучення двох викладачів, перший – викладач Академії, другий – фахівець з військ. Цього разу заняття за темою «Призначення, тактико-технічні характеристики і особливості будови БТР-4» пройшло в автомобільному парку військової частини 3017. 

До проведення занять долучилися екіпажі БТР-4Е загону спеціального призначення Східного територіального управління, які мають бойовий досвід використання цієї техніки. Бійці екіпажу переконують, що успіх виконання завдань напряму залежить від навченості екіпажу, психологічної готовності і віри в надійність ввіреної йому техніки.

«Одна з важливих особливостей БТР-4Е – підвищений бронезахист, а також спроможність продовжувати виконання завдання навіть при кульових чи осколкових пошкодженнях чотирьох коліс. Знаючи такі характеристики, екіпаж безумовно почуває себе більш впевнено», – говорить заступник командира ОЗСП з озброєння та техніки підполковник Віктор Кашпур.

Курсанти мали можливість ознайомитись із будовою, призначенням бронетранспортерів. Вони дізнались про модернізацію, що була проведена протягом останніх років, також були виправлені ті недоліки, що мали місце в перших зразках.

«В порівнянні зі зразками БТР-4Е, які комплектувалися двигуном 3ТД, бронетранспортери оснащені силовою установкою DEUTZ значно простіше і не потребує додаткового часу на підготовку до пуску в холодну пору року», – зазначив командир екіпажу капітан Ігор Клименко.

Курсанти самостійно під керівництвом командирів екіпажів проводили контрольний огляд БТР та перевіряли працездатність системи управління вогнем. Крім того, майбутні офіцери отримали досвід від спецпризначенців, які використовують своїх «броньованих коней» і в воді і на суші.

«Для мене заняття було цікавим, зрозумів багато аспектів, які не можна зрозуміти на теоретичних заняттях в Академії, на практиці легше сприймається навчальний матеріал. Сподобалась робота наших офіцерів та викладачів. Є можливість перейняти досвід від діючих командирів підрозділів. Вивчали основні частини та механізми озброєння бойових машин, розміщення приладів керування стрільбою. Самостійно спробував керувати бойовим модулем», – зауважив курсант факультету логістики Іван Чоботар.

Формат бінарного заняття на базі діючої військової частини на думку як викладачів, так і офіцерів-практиків значно підвищує сприйняття матеріалу слухачами. Самі курсанти також зізнаються, що практичні заняття більш привабливі і цікаві, не зважаючи на пору року.

 

Відділення інформації і комунікації Східного ТУ

фото Анастасія Павленко