новини

Курсанти Академії навчають школярів наданню першої домедичної допомоги

21.12.2023 16:43

Курсанти гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії України проводять заняття з домедичної допомоги для учнів шкіл.

Курсанти діляться теоретичними та практичними знаннями щодо надання першої домедичної допомоги. Школярів розподілили на три групи. Перша група навчалася тампонуванню ран при кровотечі за допомогою спеціального муляжу рани та бинта для тампонади.

Друга група учнів разом з курсантом вчились зупиняти масивні кровотечі на кінцівках за допомогою турнікетів. Школярі накладали турнікети як собі, так і своїм однокласникам.

Третя група відпрацьовувала питання серцево-легеневої реанімації людині з гострою зупинкою кровообігу. Присутні обговорювали базову підтримку життєдіяльності у громадських місцях, побутовому житті та при надзвичайних подіях. За допомогою манекену учні вчилися правильному алгоритму дій за міжнародними протоколами.

«Сьогодні, коли в нашій країні війна, присутня загроза не лише для військових на полі бою, але й для цивільного населення через ракетні обстріли. Саме через це важливим питанням залишається безпека населення та вміння надавати першу домедичну допомогу собі та оточуючим, - розповідає сержант Євген Суббота. – Ми хочемо бути корисними для нашого населення, особливо для молодого покоління, тому вирішили поділитися своїми знаннями зі школярами, відвідуємо різні школи та навчаємо хлопців та дівчат. У наших умовах – це надважливо для збереження життя та здоров’я кожного українця». 

Зазначимо, що курсанти мають відповідні сертифікати про проходження курсів «Stop the Beed» від Американської колегії хірургів та «Basic Life Support» від Європейської ради реанімації, які дозволяють проводити заняття та надавати першу домедичну допомогу.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ