новини

Курсанти Академії отримали сучасні підручники з медіаграмотності

04.02.2021 17:50

Завдяки плідній співпраці з Міжнародним благодійним фондом «Академія Української Преси» в Академії з'явилась чудова можливість вивчати медіаграмотність на кращих в Україні навчальних матеріалах, підручниках, посібниках та збірниках праць.

П'ятьдесят навчальних книг, у яких розкривається зміст розвитку медіаграмотності, стандартів журналістики, критичного мислення, боротьби з інфодемією та фейками отримали військовослужбовці Академії Нацгвардії. Виставку навчальної літератури з медіаграмотності організували начальник кафедри психології та педагогіки підполковник Станіслав Ларіонов та професор кафедри психології та педагогіки Світлана Ізбаш.  Курсанти всіх факультетів були присутні на презентації навчальної літератури. Всі бажаючі мали можливість ознайомитися зі змістом книг.

Захід відвідала заступниця начальника Академії по роботі з особовим складом полковник Олена Іванова.

«Завдяки новим навчальним посібникам з'явилась можливість поширювати знання із медіаграмотності серед курсантів і викладачів Академії. Можливості взаємодії курсантів Академії з літературою науково-публіцистичного змісту можуть бути оцінені, як ресурси для майбутніх офіцерів. І це вимоги сьогодення, людина повинна бути розвинена та мотивована до пізнання та відкриття нового. Загальна обізнаність та ерудиція – це закон військової педагогіки, який дозволяє бути максимально ефективним при виконанні службово-бойових завдань», - зазначила полковник Олена Іванова.

Великий інтерес до літератури виявили курсанти-учасники проєкту "Фейкотрощі". Курсанти ознайомилися зі змістом представлених книг. Гвардійці висловили впевненість, що література з медіаграмотності допоможе їм якісно підготуватися до змагань у форматі "Брейн-ринг" та бути достойними суперниками для інших команд із 33 закладів вищої освіти у боротьбі за Кубок медіаграмотності.

«Коли професійне життя приносить користь людям, коли ідеї медіаграмотності набувають все більше прихильників та вдячних учасників, приходить усвідомлення необхідності розвитку медіа компетентності, - розповіла Світлана Ізбаш. - Сьогодні такі знання стають особистісно важливими не тільки для курсантів, які готуються до олімпіади з медіаграмотнотсті, але й для всього педагогічного колективу, керівництва Національної академії Національної гвардії України, тому, безперечно, вкладені зусилля, витрати часу та сил не марні».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ