новини

Курсанти Академії передали на фронт 500 окопних свічок

04.12.2023 10:34

Курсанти-психологи гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії в черговий раз допомагають захисникам, які перебувають на передовій.

Цього разу хлопці та дівчата виготовляли для українських військових окопні свічки. У кожного курсанта була своя зона відповідальності: одні робили заготовки з картону та бляшанок, інші розплавляли віск, треті вже заливали готову суміш. Усього вдалося виготовити 500 свічок.

«Так, як в Україні розпочалися морози, окопні свічки є необхідними для наших бійців на фронті. Вони горять від двох годин до семи, а деякі й більше. За цей час можна багато чого зробити: підсушити одяг, зігріти руки, зробити каву, розігріти банку тушкованки та перекусити. Ми намагаємося допомагати усім, чим можемо», –  зазначає курсант Олександр.

Зазначимо, що не вперше курсанти допомагають військовим та цивільному населенню. Власними руками курсанти готували великодні паски, пряники, в’язали маскувальні сітки та передавали усе це захисникам та захисницям. Різного виду медикаменти, радіостанції, квадрокоптери – усе це за власної ініціативи військові Академії закупляли та відправляли тим, хто цього потребував.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ