новини

Курсанти Академії переймали досвід від командира групи спеціального призначення

10.11.2020 16:31

 

У курсантів магістратури факультету логістики Академії Нацгвардії відбулося бінарне заняття зі стрілецької підготовки за темою «Прийоми та правила стрільби з пістолета». Провели заняття старший викладач кафедри вогневої підготовки підполковник Володимир Толокнєєв спільно із командиром групи спеціального призначення капітаном Східного ОТО Олександром (у зв’язку з виконанням військових обов’язків ім’я змінено).   

Протягом заняття майбутні офіцери мали можливість освоїти організацію та методику проведення занять щодо прийомів та правил стрільби з 9-мм пістолета Макарова ПМ. Зокрема, розглянули основи практичної стрільби, основи хвату, винос на лінію прицілювання, тактичне дозаряджання магазину та екстрене перезарядження пістолета.

«Заняття проводиться у складі навчального взводу з діленням на три підгрупи в складі відділень. Програмою передбачено виконання п’ятої вправи навчальних стрільб із пістолета, - запевнив Володимир Толокнєєв. – У кінцевому результаті, отримані знання надають можливість виховати у гвардійців впевненість у проведенні занять із стрілецької підготовки».

Протягом всього заняття викладачі слідкували за діями курсантів-керівників занять та навчаємих. Гвардійцям необхідно було дотримуватися структури заняття та часу, правильності застосування методичних прийомів при викладанні змісту заняття, добре володіти матеріалом теми, вміти своєчасно та правильно використовувати навчально-матеріальну базу, розуміти зв’язок із практикою військ. Під час роботи також приділяли значну увагу дотриманню заходів безпеки при поводженні з озброєнням.

«Після бінарного заняття я зробив висновок, що у курсантів є достатньо знань для виконання вправ, а також вони добре володіють матеріальною частиною пістолета, - зазначив капітан. - Але необхідно не зупинятися на отриманих знаннях, а постійно вдосконалювати вогневу підготовку задля вправних та швидких дій на полі бою. Як командир групи спеціального призначення, переконувався у цьому неодноразово».

По закінченню проведення заняття навчаємі здійснювали обговорення дій керівників, вказуючи як на позитивні фактори у їх роботі, так і недоліки.  

«Заняття було добре організовано. За півтори години я поповнив свої знання новими навичками володіння зброєю. А формат проведення, обов’язково стане мені в нагоді під час роботи із особовим складом у військовій частині, - розповів курсант Віктор Єкімов. - Цікаво було також послухати офіцера, який служить у бойовій частині та має багатий бойовий досвід, адже у нього є чого повчитися».

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ