новини

Курсанти Академії переймають досвід у журналістів Харкова

25.05.2021 17:05

У Національній академії Національної гвардії України продовжується проведення сумісних занять у напрямку вивчення стратегічних комунікацій.

Цього разу з курсантами гуманітарного факультету пройшло заняття в рамках дисципліни «Стратегічні комунікації». Викладає дисципліну доцент кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій, кандидат філологічних наук Лілія Дорошина.

Заняття провела лінійний продюсер Харківської філії «Суспільного» Олександра Новосел. Зустріч стосувалася взаємодії та співпраці військових з представниками медіапростору.

«Сьогодні ми з курсантами розібрали кризові ситуації, які відбувалися у Харкові протягом останніх років, зокрема в НГУ та Академії. Я розповіла які бувають помилки, як потрібно виходити з кризових ситуацій та як уникнути відвертого хайпу у соціальних мережах, - зазначила Олександра Новосел. – Також обговорювали питання, що зараз важко приховати якусь інформацію через вплив соціальних мереж та як зі складних ситуацій виходити. Хлопці і дівчата мене вразили. Впевнена, що з ними, як з майбутніми офіцерами буде цікаво працювати».

Олександра зазначає, що у сучасному світі медіа є провідним фактором впливу на суспільство. Тому, військовим особливо важливо знати усі нюанси щодо роботи з представниками ЗМІ.

«Я сьогодні намагалася пояснити майбутнім молодим офіцерам, що у нас, у журналістів також є своєрідний статут, правила та стандарти щодо роботи з інформацією. Тому, ми в жодному разі не повинні боятися один одного, а навпаки співпрацювати. І після таких занять легше буде військовим та журналістам працювати разом і це надасть зворотній зв'язок обом сторонам», – додає Олександра.

Радник командувача НГУ зі стратегічних комунікацій Дмитро Брук вважає такі заняття з курсантами надважливими.

«Такий формат занять передбачає вдосконалення знань курсантів та офіцерів Академії шляхом спільної роботи з викладачами медіа комунікацій харківських закладів вищої освіти, журналістами та представниками пресслужб, - зазначає Дмитро Брук. – Ми навчаємо майбутніх офіцерів бути відкритими для ЗМІ та суспільства, допомагати журналістам висвітлювати військову тематику, яка, враховуючи специфіку завдань та функцій НГУ є складною».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ