новини

Курсанти Академії перемогли на чемпіонаті України по французькому боксу «САВАТ»

25.05.2024 11:23

З 17 по 19 травня у місті Бровари чемпіонат України з французького боксу «САВАТ» серед дорослих та молоді. Участь у змаганнях брали 114 спортсменів з 9 регіонів країни.

 

Багато століть тому марсельські моряки здобули славу майстерністю боротьби в багатьох портах світу, використовуючи ефективні удари ногами. Водночас у Парижі та інших великих містах Франції поступово розвивалося вуличне бойове мистецтво - сават. Воно отримало це ім'я від важких робочих чобітків, які називались «сават». Згодом у Франції з'явилися люди, які об'єднали ці два напрямки та назвали бойове мистецтво - Французький бокс «САВАТ».

 

На чемпіонаті України наші спортсмени показали високу майстерність і запеклі бої. Курсанти командно-штабного факультету Національної академії Національної гвардії України вибороли наступні призові місця:

 

Ігор Гнип – 1 місце;

Іван Скрипка та Денис Пазіна – 2 місця;

Дмитро Терентьєв – 3 місце.

 

Тренує спортсменів викладач кафедри фізичної підготовки та спорту Володимир Катихін.

 

«Для мене бокс - це не тільки спорт, а й філософія сильних духом людей, я з радістю ходжу на тренування та морально відволікаюсь від буденності. До речі, спорт для мого навчання також корисний, бо фізичні навантаження позитивно впливають на сприйняття інформації та витривалість під час польових занять з військових дисциплін. Щасливий, що моє захоплення ще й приносить результати та призові місця», - розповів курсант командно-штабного факультету Ігор Гнип.

 

Вітаємо переможців та бажаємо нових досягнень у спорті та житті!

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ