новини

Курсанти Академії підвищили рівень медіаграмотності

11.02.2021 10:07

Як допомагає медіаграмотність у сучасному світі та як протидіяти викликам сьогодення? На ці питання знаходять відповіді учасники команди від Академії Нацгвардії, готуючись до всеукраїнської олімпіади з медіаграмотності у форматі брейн-рингу «Фейкотрощі».

Так, нещодавно, був проведений тренінг з розвитку навичок медіаграмотності та стратегічних комунікацій. Методики, які під час проведення тренінгу застосував офіцер відділу євроінтеграції старший лейтенант Дмитро Одерій, спрямовані на формування у курсантів навичок критичного та креативного мислення. За словами офіцера, це забезпечить протидію впливу негативних інформаційно-психологічних факторів на військовослужбовців.

«Основою тренінгу стали ситуаційні завдання – «кейси». Цей тип вправ допомагає відпрацьовувати набуті знання на практиці. Так, вправа «Критичне мислення» формує навички аналізу інформації, допомагає розібратися де правда, а де «фейк». Окрім того, робота в групах сприяє розвитку «тімбілдінгу» в колективі команди», - зазначив лейтенант Дмитро Одерій.

Нагадаємо, проєкт реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії посольства США в Україні. В олімпіаді, яка розпочинається вже наступного тижня, візьмуть участь 32 навчальні заклади, які сформували 30 команд.

«Дякую за змістовне заняття. Сьогодні я дізналася багато нового та застосувала набуті навички. Такі заняття мотивують мене до саморозвитку», - ділиться враженнями учасниця проєкту, курсантка Ганна Кухарчук.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ