новини

Курсанти Академії приступили до виконання завдань з охорони громадського порядку у Харкові

09.04.2020 08:20
Майбутні офіцери Національної гвардії України разом з поліцейськими патрулюють вулиці у 8-ми районах Харкова.

У зв’язку із проведенням комплексу заходів щодо запобігання поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, виникла потреба у поселенні профілактичної роботи з населенням, щодо дотримання карантину.

Курсанти Національної академії НГУ долучились до несення службу з охорони громадського порядку у Харкові. Службу несуть службу спільними пішими нарядами у захисних масках та рукавичках разом з працівниками Національної поліції.

З початку тижня до служби залучається майже дві сотні курсантів. Маршрути патрулювання пролягають через паркові зони, зони відпочинку, дитячі майданчики та іншим місця, де збираються великі компанії людей. Основне завдання правоохоронців – роз’яснити громадянам вимоги карантинних заходів, які запровадив Кабінет Міністрів України 4 квітня та пояснити, що це зроблено для їх захисту та недопущення розповсюдження коронавірусу.

Крім того, до несення служби залучено пів сотні курсантів Нацгвардії Київського факультету, які виконують завдання в одному із районів столиці.

Разом з усіма виконує завдання і курсант командно-штабного факультету Академії НГУ Данило Горєлий: «Наразі, ми інформуємо то попереджаємо порушників про запроваджені обмеження. Нагадуємо громадянам про їх зобов’язання. Ми наголошуємо про необхідність залишатись вдома та носити захисну маску. Багато з тих, хто отримує зауваження дістає маску з кишені та вибачається. У такий період треба бути більш відповідальним і всі будемо здорові».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НГУ