новини

Курсанти Академії проходять практику у військових частинах Нацгвардії

18.06.2021 13:30

Курсанти Національної академії Національної гвардії України будуть проходити практику у військових частинах понад 2 тижні.

Анатолій Стельмах і Ростислав Дорофєєв – військовослужбовці Національної гвардії України. Свій гвардійський шлях почали зі строкової служби. Згодом підписали перший контракт. А у 2018 році стали курсантами Київського факультету Національної академії Національної гвардії України, обравши навчання за щойно створеною  спеціальністю «Державна безпека». Їх обох об’єднує не лише служба у Нацгвардії, навчання на одному факультеті. Анатолій і Ростислав мають одну мрію на двох – щоб у жодному куточку України не було чути пострілів гармат, а українським військом пишався увесь світ.

Нині курсанти-третьокурсники прибули у військову частину 1141 Західного ОТО для проходження військової практики. Протягом 2 тижнів на посадах головних сержантів взводів вони опановуватимуть тонкощі військової справи, вчитимуться працювати з особовим складом.

«Я проходжу практику у підрозділі з охорони громадського порядку. А це – постійна комунікація з людьми. І від того, як ти себе зарекомендуєш, наскільки будеш підготовленим і фаховим, формується загальна думка про Національну гвардію України», – переконаний Ростислав Дорофєєв.

Цілком погоджується з ним Анатолій Стельмах і додає: «Ми вчимося протистояти викликам сьогодення і з кожним роком українське військо стає все потужнішим. Академія випускає фахових офіцерів, і наша мета – бути гідними носити звання військовослужбовця Національної гвардії України».

Вісім курсантів Київського факультету Національної академії Національної гвардії України проходять практику у військовій частині 3008. Два тижні майбутні офіцери набуватимуть практичного досвіду та закріплятимуть теоретичні знання, здобуті у вищому навчальному закладі.

23-річний Роман Білик стажується у військовій частині 3008 на посаді головного сержанту взводу. Майбутній офіцер переконаний, що для повноцінного опановування професією практика вкрай необхідна. Це допоможе переконатися, що обрана професія і підрозділ йому підходить, дасть можливість проявитись та зарекомендувати себе як молодого спеціаліста та головне – набути досвіду за обраним фахом.

Стажуються і два рідних брати Артем і Богдан Любі. Майбутні офіцери продовжують сімейну традицію – у родині багато військових, тому у планах гвардійців – стати професійними військовими.

«Бути військовим велика гордість. Нас з дитинства загартовували до порядку та дисципліни. Тому жодної хвилини ми не жалкуємо, що присвятили своє майбутнє військовій справі. Військове стажування – гарна нагода перевірити на практиці теоретичні знання, що будуть необхідними для нашої подальшої військово-професійної діяльності», – ділиться курсант Богдан Любий.

Через два тижні курсанти повернуться до навчального закладу, озброєні новими знаннями й навичками керування особовим складом, і продовжать теоретичну підготовку.

Четверо курсантів 3 року навчання з Київського факультету Національної академії Національної гвардії України розпочали проходження військової практики у 5 Слобожанській бригаді.

Курсанти проходять практику на посадах головних сержантів взводів та матимуть підпорядкований особовий склад. Молодших командирів розподілили у підрозділи, що виконують різні завдання. Зокрема, підрозділи з конвоювання та охорони підсудних і охорони громадського порядку

На практиці курсанти спробують себе у ролі молодших командирів під час проведення занять та будуть залучені до виконання службово-бойових завдань.

Андрій Лебедко проходить військову практику у підрозділі, що займається охороною громадського порядку. До навчання хлопець проходив службу у військовій частині 3057 та брав участь у операції Об’єднаних сил.

«Сержантський корпус продовжує набувати дедалі більшого значення відповідно до стандартів НАТО. Хоча я навчаюся на командира офіцерської ланки, повинен розуміти як влаштована система управління. Сержанти для солдатів є молодшими командирами, які постійно з підлеглими, чи то полігони, пункти постійної дислокації, чи то передова. Під час практики хочу вдосконалити свої командирські якості, такі як відповідальність та професійність», – зазначив курсант Андрій Лебедко.

Військова практика для курсантів триватиме впродовж 2 тижнів.

За матеріалами військових частин