новини

Курсанти Академії пройшли навчання з тактичної медицини

08.01.2024 16:20

Представники фонду Phoenix Tactical Care провели навчання з курсантами гуманітарного факультету Академії Нацгвардії. Протягом трьох днів курсанти разом з інструкторами відпрацьовували питання тактичної медицини.

Ініціаторами таких занять стали офіцери кафедри психології та педагогіки гуманітарного факультету. Участь у навчаннях взяли й офіцери вищезазначеної кафедри, які викладають дисципліну «Тактична медицина» - підполковник Дмитро Слурденко та молодший лейтенант Юрій Токаренко.

Під час навчань курсанти разом з інструкторами відпрацьовували складові алгоритму MARCH, методи зупинки кровотеч. Також, більш поглиблено була відпрацьована тампонада ран з імітацією кровотеч та евакуація поранених з поля бою.

«Ми отримали важливі знання та практичні навички, якими повинен володіти кожен військовий. Інструктори зацікавили нас з першої хвилини і дуже комфортно було разом працювати. Дуже цінно, що інструктори підготували вже понад 5000 військових України у напрямку тактичної медицини, і ми входимо у цей перелік. Велика вдячність їм за позицію!», - зазначає сержант Олександр Мелащенко.

Зазначимо, що представники фонду Phoenix Tactical Care відзначили, що підготовленість курсантів відповідає рівню військових морської піхоти та підрозділів спеціального призначення НГУ. 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ