новини

Курсанти Академії разом із канадськими військовими вдосконалюють французьку

07.10.2021 17:50

З курсантами четвертого року навчання гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії України пройшло заняття із французької мови.

Заняття провели доценти кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Олена Пантелєєва та Яна Мокрій. Участь у ньому взяли й військові Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER).

Курсанти разом із іноземними представниками говорили про Канаду. Після знайомства з канадськими військовими, учасники обговорювали такі теми, як географічне положення країни, дізналися більше про культурні особливості Канади, а також розкрили питання стереотипів, які склалися стосовно цієї країни та її громадян, зокрема військовослужбовців.

«Під час заняття у гвардійців виникало дуже багато запитань, було помітно, що вони зацікавлені як темою, так і тим, щоб поспілкуватися із носіями мови, - зазначила Яна Мокрій. - Наочність матеріалів та невимушена атмосфера спілкування сприяли досягненню кінцевої мети нашої зустрічі – всі були вмотивовані, подолали комунікативний бар'єр та розмовляли лише французькою мовою».

Курсант Владислав Рімша вважає, що залучення канадських військових у навчальний процес позитивно впливає на позбавлення мовного бар’єру з французької мови.

«Заняття із військовослужбовцями Збройних сил Канади було емоційно насиченим. До того ж, від іноземних представників ми дізналися дуже багато про військову службу в Канаді, - запевнив Владислав Рімша. – Всі ми брали активну участь у комунікації, обговорювали відео та ставили запитання».

За словами представників операції UNIFIER, завдяки таким заняттям курсанти стають більш відкритими, впевненими в собі та підвищують мотивацію до вивчення іноземних мов.

Нагадаємо, що у вересні під час офіційної зустрічі, були домовленості з канадською стороною про залучення військових операції UNIFIER до проведення занять для курсантів Академії.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ