новини

Курсанти Академії складають іспити у навчальному центрі

21.07.2020 07:47

Гвардійці командно-штабного факультету Національної академії Національної гвардії України пройшли практичну підготовку на заняттях у навчальному центрі.

Кінцевим результатом навчання курсантів за рік є іспити. Підготовку курсантів перевіряють з визначених предметів спеціальності.

«В цілому, гвардійці показують досить високу навченість, екзамени складаються, як з теоретичних питань, так і практичної складової. Саме практична складова потребує вміння самостійно вирішувати складні питання зі спеціальності. Всі ці знання майбутні офіцери будуть реалізовувати у військах», - прокоментував заступник начальника командно-штабного факультету по роботі з особовим складом полковник Сергій Волошко.

Гвардійці склали залік з вогневої та фізичної підготовки. Під час екзамену з тактики гвардійці в ролі командирів віддавали бойові накази, визначали задум, складали схеми на карті.

«Всі нормативи склав успішно, але цьому передував тривалий етап підготовки. Також велику увагу ми приділяємо теорії. Усі курсанти, які бажали покращити свої результати, мали достатньо часу, аби займатися, тож проблем із здачею іспиту не виникало», - розповідає про іспит з фізичної підготовки курсант Денис Півко.

Важливу роль під час навчання відіграє підготовка курсантів: «Майбутні офіцери вчилися приймати рішення на марш, віддавати бойовий наказ та безпосередньо здійснювати марш у передбачені вступу в бій. Марш здійснювався на бойовій техніці: БТР-80, БТР-3Е та автомобілі «Спартан». Крім того, на занятті використовувалися штатні засоби зв’язку з гарнітурою та імітаційні засоби у якості димових гранат», - розповідає викладач кафедри тактики майор Антон Воронін.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ