новини

Курсанти Академії стали призерами Кубка області із самбо

06.08.2023 10:50

Самбо – це вид спортивного єдиноборства та система протидії противнику без застосування зброї. Команда Національної академії Національної гвардії України стали призерами Кубка області серед дорослих.

Результати команди у бойовому розділі:

          Іван Яковлєв – 1 місце;

          Микита Явгусішин, Даніїл Косюк – 3 місце.

Результати команди у спортивному розділі:

          Роман Контаросвський – 2 місце;

          Дмитро Редько, Даніїл Косюк, Данило Доценко – 3 місце.

На килим виходили близько 200 учасників. Загалом було розіграно 27 комплектів медалей. Найкращі були визначені у дев’яти вагових категоріях — окремо серед жінок, чоловіків і у бойовому самбо. Змагання мало статус відбору на Кубок України. Туди допустять призерів обласних змагань.

«Самбо – це наука перемагати і я радію за хлопців, які здобули медалі на Кубку області та зможуть представити команду Академії на Кубку України. Для деяких спортсменів – це були дебютні змагання. Наші курсанти дуже прагнуть до розвитку, тому ми тренуємось 3 рази на тиждень аби досягати спортивних результатів і як людині мені приємно бути тренером для цілеспрямованих хлопців», - розповів старший інструктор з фізичної підготовки та спорту головний сержант Роман Контаровський

Роман спільно із заступником начальника кафедри фізичної підготовки та спорту Русланом Любчичем тренує команду зі спортивного самбо вже 4 роки. Також, два рази ставав бронзовим призером Чемпіонату України з самбо серед дорослих. Спортсмени Академії продовжують тренування та підготовку до наступних змагань.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ