новини

Курсанти Академії стали призерами Кубку України та Кубку «Юна Україна» з самбо

23.08.2023 14:56

Змагання за Кубок України серед чоловіків і жінок зі спортивного і бойового самбо зібрали 250 спортсменів із 19 регіонів нашої держави.

Майже одночасно із Кубком України проходив турнір за Кубок «Юна Україна» він є одним із найпрестижніших змагань для молодих самбістів України. Турнір допомагає спортсменам заявити про себе й отримати досвід виступів на високому рівні. Змагання зібрали три сотні спортсменів із 20 регіонів, які боролися між собою у вагових категоріях. Спортсмени показали високу майстерність і запеклі бої.

Курсанти Академії вибороли наступні призові місця:

Яковлєв Іван став срібним призером Кубка України з боротьби самбо серед чоловіків у ваговій категорії 88 кг (бойовий розділ) і виконав розряд Кандидата у майстри спорту України з боротьби самбо.

Микита Явгусішин і Дмитро Редько стали бронзовими призерами Кубка України з боротьби самбо серед чоловіків у ваговій категорії 64 кг (бойовий розділ) і виконали розряди Кандидатів у майстри спорту України з боротьби самбо.

Даніїл Лук‘янеко став срібним призером всеукраїнського турніру «Кубок Юна Україна» з боротьби самбо серед юніорів у ваговій категорії 64 кг (бойовий розділ). У командному заліку Харківська область (за яку виступали курсанти Академії НГУ) посіла 3 місце. Переможці турніру отримали право представляти Україну на міжнародних змаганнях.

«Для мене самбо стало віддушиною, я з радістю ходжу на тренування та морально відволікаюсь від буденності. До речі, спорт для мого навчання також корисний, бо фізичні навантаження позитивно впливають на сприйняття інформації. Щасливий, що моє захоплення ще й приносить результати та призові місця», - розповів курсант факультету логістики Іван Яковлєв.

Вітаємо переможців та бажаємо нових досягнень у спорті та житті!

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ