новини

Курсанти Академії стали рекордсменами

21.09.2021 15:53

 

Гвардійці Національної академії Національної гвардії України взяли участь у  Всеукраїнському патріотичному забігу з легкої атлетики в пам’ять про загиблих воїнів "Шаную воїнів, біжу за Героїв України". Акція проходила у Харкові, та ще у 18-ти містах України.

Участь у забігу брали 150 атлетів, які окрім Національної академії Національної гвардії України, представляли Харківську державну академію фізичної культури, Харківський національний педагогічний університет, Національний університет цивільного захисту України, Національний фармацевтичний університет, Харківський національний медичний університет, Державну гімназію-інтернат "Кадетський корпус", а також військову частину Національної гвардії України.

Від Академії Національної гвардії участь взяли 11 курсантів командно-штабного та гуманітарного факультетів. Учасники забігу позмагалися за нагороди на трьох дистанціях та у двох вікових групах. Переможцями та призерами від Академії стали шестеро курсантів.

Серед дівчат на дистанції 500 м перемогу здобула курсантка гуманітарного факультету Світлана Забела.

Серед жінок на дистанції 500 м друге місце посіла курсантка гуманітарного факультету Марія Путря. 

Серед чоловіків на дистанції 1000 м першим пробіг курсант Максим Ковальчук, а третє місце посів курсант Євген Радіонов, які навчаються на гуманітарному факультеті.

Серед чоловіків на дистанції 2000 м перше та друге місце здобули гвардійці командно-штабного факультету Богдан Сідоркін та Микола Самусенко.

«Я вперше брала участь у забігу в пам’ять за полеглих героїв. Розумію, що 4000 загиблих військових сьогодні будуть вшановані по всій Україні, адже в багатьох містечках пройдуть такі забіги. Дуже хочеться, щоб ця цифра більше не підвищувалася, - зазначила переможниця забігу курсантка Світлана Забела. – Коли бігла, душу переповнювали думки про військовослужбовців, які віддали своє життя за Україну та її народ. Це трішки засмучувало, але, разом із тим, мотивувало перемогти в ім’я героїв».

Вітаємо наших гвардійців-переможців!

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ