новини

Курсанти Академії вакцинувалися «AstraZeneca»

07.05.2021 15:19

Курсанти Національної академії Національної гвардії України зробили щеплення вакциною «AstraZeneca» у дозуванні 0,5 мл.

Щеплення зробили 111 гвардійців з командно-штабного факультету та факультету логістики. Проводили вакцинацію медичні працівники в Територіальному медичному об’єднанні Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області.

«Кожен українець повинен розуміти роль вакцинації населення у боротьбі з COVID-19. Військові Академії освідомлено роблять щеплення та розуміють свою відповідальність перед громадянами України та впершу чергу перед власною родиною. Щеплення від інфекцій вважається нормальною практикою в усьому світі, тому я не бачу в цьому жодних проблем», - ділиться враженнями після щеплення курсант випускник командно-штабного факультету Денис Півко.

Перед вакцинацією кожен військовослужбовець надає письмову згоду та розповідає про стан свого здоров’я. Потім проходить огляд у лікаря – людині вимірюють температуру, артеріальний тиск та сатурацію. По завершенню медичного огляду медична сестра вводить вакцину в дельтоподібний м’яз плеча. Після процедури медичні працівники протягом 30-ти хвилин спостерігають за пацієнтом.

Зазначимо, що вакцинація особового складу проти коронавірусної інфекції в Академії триває вже другий місяць. За цей час щеплення отримала вже 971 людина. 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ