новини

Курсанти Академії вдосконалювали навички з тактичної медицини

17.09.2024 13:50

З курсантами третього року навчання командно-штабного факультету пройшло заняття з дисципліни «Службово-бойова діяльність підрозділів спеціального призначення Національної гвардії України».

Заняття пройшло з основ тактичної медицини. Провів його викладач кафедри забезпечення державної безпеки підполковник Андрій Шерстюк із залученням  офіцера кафедри психології та педагогіки лейтенанта Юрія Токаренка.

Під час заняття курсанти відпрацювали наступні навчальні питання: допомога під вогнем (у секторі обстрілу), зупинка кровотечі, накладання турнікету собі та іншому військовослужбовцю, дії за алгоритмом МАRСН, евакуація пораненого в бойових умовах, способи пересування з пораненим.

Майбутні офіцери відпрацювали протокол ТССС (Tactical Combat Casualty Care) та евакуацію пораненого в секторі обстрілу та в укритті,  а саме: транспортування пораненого у положенні лежачи при наявності прямого вогневого контакту з противником та інші способи транспортування при відсутності прямого вогневого контакту як одним так і декількома військовослужбовцями.

«Ключові аспекти успіху TCCC полягають у практичній спрямованості. Усі методики та порядок проведення ґрунтуються на реальному бойовому досвіді та постійно оновлюються з урахуванням нових методик ведення бою та медичних технологій. Завдяки можливості впровадження методик навчання бійців першої медичної допомоги на місці дозволяє використовувати його у широкому спектрі тактичних ситуацій, включаючи складні поранення та травми», - зазначив підполковник Андрій Шерстюк.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ