новини

Курсанти Академії відвідали культурні пам’ятки столиці України

09.08.2021 08:55

У столиці України  курсанти Національної академії Національної гвардії вже третій тиждень готуються до військового параду присвяченого 30-ій річниці Дня Незалежності України. Попри насичений графік підготовки, для особового складу парадного розрахунку організовують екскурсії по культурно-історичним місцям столиці.

Майбутні офіцери відвідали Музей історії України в Другій світовій війні. Гвардійці оглянули поверхи музею, де їм розкрили теми бойових дій, стратегії виживання в умовах війни та повоєння, геноцидів та соціоцидів, боротьби за незалежність між двох тоталітарних режимів, демографічних трансферів, історичної пам’яті про Другу світову війну. До уваги відвідувачів також були представлені особисті речі воїнів, які боронили та боронять нашу землю на сході України.

Також курсанти відвідали Національний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році»  та  маєток «Межигір’я».

Національний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році»  розташований на околиці села і присвячений подіям Київської стратегічної наступальної операції 1943 року. До історико-культурного комплексу входить заповідна територія площею 8 гектарів, де збережено 650 метрів ходів сполучення, бліндажі, командно-спостережні пункти командуючих  Українським фронтом.

Маєток «Межигір’я» вразив курсантів своїми масштабами та унікальною природою. На території, у майже 140 гектарів, знаходиться багато парків із набережною, штучними озерами, які живляться водою артезіанських свердловин, багатоярусним водоспадом, і навіть зоопарком з екзотичними тваринами.

«Площа настільки велика, що має власні дорожні знаки. Яхтова пристань, кінний клуб, тир, тенісний корт, поле для гольфу, теплиці, гаражі з рідкісними та ексклюзивними авто та ангар для власного гелікоптера», - ділиться своїми враженнями курсант факультету логістики Денис Ярмошенко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ