новини

Курсанти Академії відвідали виставку присвячену соціальним проблемам

02.12.2020 16:16

Курсанти Національної академії Національної гвардії України приєдналися до Всесвітньої акції «16 днів проти насильства».

Заступник начальника відділу євроатлантичної інтеграції (координатор з гендерних питань в Академії) підполковник Руслан Мусевич розповів присутнім про одну із глобальних соціальних проблем людства, насильство, як до порушення прав людини та залучення до боротьби з цим явищем.

Виставка була ініційована Центром жіночого глобального лідерства, а саме учасницями Форуму з питань жінок, насильства та прав людини з 20 країн світу.

«Виставка #СуспільствоБезНасильства допомогла мені зрозуміти, що насильство має серйозні наслідки для суспільства, передається від одного покоління до іншого. Я впевнений, що припинення насильства є обов’язком кожного і кожної. Насильство порушує та підриває права та основні свободи людини», – зазначає курсант командно-штабного факультету Владислав Губський.

Довідково: 35% жінок потрапляють до «швидкої допомоги» через тілесні ушкодження, пов’язані зі знущаннями, 30-40% зґвалтувань припадає на частку членів сім’ї,  щорічно 150 000 звернень надходить до МВС України щодо випадків насильства у сім’ї, 60% убивств жінок пов’язані з насильством у сім’ї, 30% жіночих самогубств пов’язані з насильством у сім’ї.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ