новини

Курсанти Академії відзначили День вишиванки

16.05.2024 16:18

Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня.

 

Курсанти та офіцери Національної академії Національної гвардії України долучились до флешмобу під час якого декілька сотень українців були вбрані у вишиванки тримали синьо-жовті стрічки у руках та співали Гімн України.

 

«Вишиванка для українців – це не тільки традиційний одяг, а й оберіг. Це потужний символ благополуччя в родині, а також свято національної єдності. Військовослужбовці Академії завжди долучаються до святкування цього дня. Ми показуємо, що маємо свою національну культуру, звичаї, традиції, історію. Особливо важливо заявляти про свою ідентичність та культуру в період коли Україна бореться за свої території», - розповів заступник начальника гуманітарного факультету по роботі з особовим складом полковник Олексій Міршук.

 

Гвардійці відвідали виставку української творчості та концерт присвячений культурній спадщині. Окрім урочистих заходів курсанти розповіли школярам та усім бажаючим про спеціальності та факультети в Академії Національної гвардії України та запросили цивільну молодь на навчання.

 

День вишиванки - це велике свято для нашої держави і я ним пишаюсь. Для українців з давніх часів вишита сорочка була традиційним одягом. І на сьогодні, вишита сорочка – це модно, актуально та красиво. Я пишаюся своєю національністю, нашою культурою та силою», - розповідає курсантка гуманітарного факультету Анастасія Полтавченко.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ