новини

Курсанти Академії вивчали організацію та ведення наступального бою механізованим взводом

23.02.2021 09:43

Як організувати наступальний бій командиру механізованого взводу? Як виконати бойове завдання? Який порядок і зміст роботи командира взводу з організації наступального бою механізованого взводу? На всі ці питання курсанти знайшли відповідь під час бінарного заняття. Заняття з загальної тактики пройшло з гвардійцями другого року навчання командно-штабного факультету.

Заняття провели старший викладач кафедри тактики підполковник Євген Гончаров та старший викладач кафедри тактико-спеціальних дисциплін військового інституту танкових військ підполковник Володимир Іванов.

На топографічних картах курсанти на посаді командира взводу приймали рішення після з’ясування завдання та оцінки обстановки. Після цього ставили бойові завдання відділенням – зайняти вихідне положення, висунутися на рубіж переходу в атаку, подолати загородження перед переднім краєм оборони противника.

«Курсанти гідно виконали поставлені завдання та набули теоретичних знань щодо взаємодії з танковими підрозділами під час спільних дій у наступальному бою. Загалом, всі гвардійці опанували порядок і зміст роботи командиром механізованого взводу щодо прийняття рішення і відображення його графічної частини», - розповідає підполковник Володимир Іванов.

Крім того, старший викладач кафедри тактико-спеціальних дисциплін військового інституту танкових військ підполковник Володимир Іванов  поділився власним досвідом з курсантами щодо особливостей роботи командира танкового взводу та екіпажу танка у спільних діях з механізованим взводом в досягненні мети наступального бою.

Зазначимо, що вже навесні у курсантів пройдуть польові заняття, на яких курсанти практично відпрацюють всі складові роботи командира механізованого взводу з підготовки наступального бою.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ