новини

Курсанти Академії вивчали рельєф місцевості на топографічних картах

25.01.2021 16:27

Які бувають види схилів та як їх зобразити горизонталями? Як визначати крутизну схилів та видимість між точками за топографічними картами?  На всі ці питання курсанти знайшли відповідь під час бінарного заняття. Заняття з військової топографії проведено з гвардійцями третього року навчання командно-штабного факультету.

Заняття провели доцент кафедри тактики підполковник Артем Іванченко та начальник топографічної служби Східного ТУ капітан Костянтин Поденко.

«Курсанти отримали нові знання про характеристики схилів, відпрацювали на топографічних картах способи визначення видимості між точками. Крім того, гвардійці навчились будувати вертикальний профіль місцевості та визначати поля невидимості», - розповідає підполковник Артем Іванченко.

Крім того, начальник топографічної служби Східного ТУ капітан Костянтин Поденко на власному досвіді довів особливості роботи топографічної служби в зоні ООС та пункті постійної дислокації.

«Заняття дуже цікаве, адже є можливість засвоювати інформацію і від викладача, і від фахівця, який займається цим щоденно. Після таких занять починаєш більш впевнено усвідомлювати чіткість своїх дій, отримавши певну задачу. До того ж, участь офіцера Східного ТУ дозволить використовувати нові практичні знання під час виконання службово-бойових завдань», - зазначив курсант Артем Слєпухін.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ