новини

Курсанти Академії вивчали стратегії поведінки під час розв’язання конфлікту

13.04.2021 15:43

 

Як за допомогою комунікації можна розв’язати конфлікт, коли стикаються інтереси, але треба знайти спільну позицію. На ці питання знайшли відповідь

курсанти другого року навчання командно-штабного факультету Академії Нацгвардії під час заняття з дисципліни «Лідерство».

Практичне заняття провела професор кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій, кандидат філологічних наук, доцент Поліна Ткач.

Гвардійці протягом заняття розглядали основні параметри конфліктної взаємодії, стратегії і тактики розв’язання конфлікту та техніки посередництва в конфліктній взаємодії.

«Курсанти як майбутні керівники, повинні розпізнавати конфлікти і вміти їх залагоджувати та розв’язувати різними способами, - зазначила професор кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій, кандидат філологічних наук, доцент Поліна Ткач. - Протягом занять я намагаюся використовувати активні вправи на комунікацію в різних, у тому числі конфліктних ситуаціях. Це для того, щоб відпрацьовувати навички говоріння, слухання, вміння формулювати думки, знаходити порозуміння. Ці навички для майбутнього керівника є основними».

Курсанти на практиці відпрацювали способи розв’язання конфлікту, працюючи в парах. Оскільки кожен із учасників мав свій інтерес, важливо було розв’язати ситуацію так, щоб кожен з гвардійців отримав користь від домовленості.

Під час другого завдання курсанти були розподілені на дві команди. Завдання полягало в тому, щоб поділити об’єкти на певній території. Курсанти мали розробити стратегію, яка б дозволила їм задовольнити свої інтереси, забезпечивши мир і порозуміння з іншою командою.

«Ми сьогодні вивчили, що під час переговорів ми маємо знайти зі співрозмовником компроміс, тобто вигідне рішення для нас обох. І при цьому всьому залишатися у гарних відносинах один з одним, - поділився курсант Федір Шабліцький. - Це надзвичайно цікавий і корисний досвід».

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ