новини

Курсанти Академії вивчили поняття міжкультурної комунікації

03.03.2021 15:30

В Академії Нацгвардії з курсантами гуманітарного факультету пройшло заняття щодо основних понять міжкультурної комунікації під кутом зору стратегічних цілей Нацгвардії. Заняття провели доцент кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Лілія Дорошина та офіцер відділу внутрішніх комунікацій інформаційно-видавничого центру  Національної гвардії України капітан Роман Іванюк.

Заняття пройшло в режимі онлайн. Протягом заняття майбутні офіцери ознайомилися з основними макрокультурами та мікрокультурами сучасного світу та параметрами їх аналізу.

«Всі курсанти проявили обізнаність та компетентність на занятті. Упродовж дискусії було видно, як курсанти навчились аналізувати інформацію про етноси країн світу та використовувати її для вдалої комунікації. Сподіваюсь, що заняття дало їм розуміння того, наскільки корисно знати й розуміти культурні особливості співрозмовника», - зазначив капітан Роман Іванюк.

Крім того, курсанти отримали знання, що стосуються специфіки міжкультурної комунікації в діяльності сил охорони правопорядку, дізналися про практику такої комунікацію в арміях світу.

 «Сьогодні на занятті ми отримали знання, які допоможуть нам подолати комунікативні бар’єри під час спілкування з іноземними партнерами, уникнути міжкультурних конфліктів або курйозних ситуацій. Крім того, офіцер надав нам практичні поради щодо підготовки особового складу до міжнародних навчань», - поділився враженнями старший сержант Ігор Шафігулін.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ