новини

Курсанти Академії взяли участь у написанні радіодиктанту національної єдності

09.11.2020 16:39

 

Гвардійці Національної академії Національної гвардії України долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності-2020. Цього року участь у заході взяли більше 90 курсантів гуманітарного та командно-штабного факультетів. Крім того, в дистанційному режимі, писали диктант і студенти першого року навчання Академії.  

Радіодиктант наживо транслювали канали  «UA: Перший», «UA: Культура», регіональні суспільні телеканали, а також «Українське радіо» та радіо «Культура». Текст ювілейного XX радіодиктанту створив письменник і видавець Іван Малкович, а до його прочитання була залучена акторка Римма Зюбіна. Особливістю радіодиктанту також є те, що писати його можуть бажаючі в усьому світі. До цього закликають організатори радіодиктанту. На написання відводилося 45 хвилин.

В Академії Нацгвардії питання щодо організації написання радіодиктанту були покладені на викладачів кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій. Професор кафедри Поліна Ткач зазначила, що подібні заходи є досить важливими для майбутніх офіцерів.

«Наші курсанти не перший рік беруть участь у написанні радіодиктанту національної єдності. Більше того, вони повинні мати високу мотивацію до участі у таких заходах, оскільки вони захищають нашу країну, а відтак стоять на захисті і державної мови. Все це гвардійцям необхідно показувати на власному прикладі», - наголосила Поліна Ткач.

Одними з кращих диктант написали курсантки гуманітарного факультету Вікторія Калашник та Катерина Ступачук. Дівчата розповіли, що з диктантом впоралися успішно не тільки тому, що постійно вдосконалюють вивчення української мови, а ще й через те, що дуже люблять читати. Тому, диктант під назвою «Виклики книжкової ери» було писати лише в задоволення.

«Мені ще в школі подобалося писати диктанти. З моменту вступу до Академії Нацгвардії, долучалася до цього заходу декілька разів, - поділилася Вікторія Калашник. - Сьогодні мені особливо приємно було писати, адже радіодиктант був присвячений читанню. Текст містив згадки про письменників та літературні твори. А основна ідея диктанту, що в сучасному літературному світі не варто ставити паперову книжку на другий план, мені неабияк імпонує».

Згідно правил, написаний від руки текст диктанту потрібно сфотографувати і протягом доби надіслати на електронну адресу «Українського радіо».  

Текст диктанту оприлюднять на сайті  «Українського радіо» 11 листопада об 11:00.

Результати оголосять упродовж 1–2 місяців, залежно від кількості отриманих листів. Скажімо, у минулому році до редакції надійшло більше 22,000 тисяч листів. Ті, хто напише без жодної помилки, отримають подарунковий набір книжок від «Українського радіо». 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ