новини

Курсанти Академії завершили стажуватися на офіцерських посадах у військах

30.04.2021 14:46

У курсантів гуманітарного, командно-штабного факультетів та факультету логістики Національної академії Національної гвардії України завершилося військове стажування. Цієї весни стажування відбулось для 268 курсантів четвертого та шостого років навчання.

Воно проходило у п’ятьох оперативно-територіальних об’єднаннях та одинадцятьох військових частинах Національної гвардії України прямого підпорядкування. З них 5 курсантів перебували на стажуванні в Академії.

Курсанти проходили військове стажування за низкою посад, зокрема командир патрульного (стрілецького) взводу, командир взводу оперативного призначення, начальник (заступник) центру, вузла зв’язку, начальник автомобільної служби, начальник служби озброєння, начальник речової служби військової частини, начальник продовольчої служби військової частини, офіцер відділення (служби) психологічного забезпечення військової частини, заступник командира роти по роботі з особовим складом тощо.

«За час стажування я займалася вивченням особового складу, веденням службової документації та основних положень керівних документів, а також ознайомилась з повсякденною діяльністю підрозділу та вважаю, що набула неабиякий практичний досвід в підготовці та проведенні занять із загальновійськових дисциплін з військовослужбовцями строкової та військової служби за контрактом», - зазначає курсантка гуманітарного факультету Олена Малихіна. – За час стажування кожен з нас на практиці відпрацював завдання патрульних підрозділів, а саме: дії чергового військових нарядів та начальника групи військових нарядів».

За проявлену ініціативу та старанність під час проходження стажування курсанти отримали грамоти та подяки.

«Незважаючи  на карантинні обмеження, пов'язані з розповсюдженням COVID-19, програма стажування виконана у повному обсязі. Рівень фахової підготовки у вас достатньо високий. На стажуванні ви підкріпили теорію на практиці і тепер вам залишилось скласти екзамени й повернутись сюди в офіцерському званні», – зазначив командир військової частини 3012 полковник Вячеслав Краснопольський.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ та за матеріалами військових частин