новини

Курсанти Академії змагалися на олімпіаді з англійської мови

21.05.2021 09:13

В Національній академії Національної гвардії України відбувся фінальний етап олімпіади з англійської мови серед курсантів командно-штабного факультету та факультету логістики. Захід було організовано кафедрою іноземних мов і приурочено до Дня Європи.

З понад 60 учасників, що виявили бажання взяти участь у відбірковому турі, до фіналу дійшли 14 курсантів.

З вітальним словом до учасників звернулась завідувач кафедри іноземних мов Лариса Стрілець.  Вона акцентувала увагу учасників на перспективних напрямах  розвитку кар’єри сучасного офіцера, які відкриває досконале володіння іноземними мовами.

«Знання іноземних мов – це ключ до успіху в сучасному світі. Ми прикладаємо максимум зусиль, аби курсанти активно підвищували рівень володіння іноземною мовою та поринали у англомовне середовище спілкування», - зазначила Лариса Стрілець.

Перший та другий тури олімпіади передбачали виконання тестових завдань рівня 2 за вимогами STANAG 6001 з аудіювання, читання, лексики та граматики.

У фінальній частині курсанти мали представити презентацію  на англійській  мові про своє життя. Роботи учасників оцінювала комісія з п’яти викладачів.

За результатами олімпіади перемогу здобули:

І місце – курсант командно-штабного факультету Артем Ковальов;

ІІ місце – курсант командно-штабного факультету Михайло Іванов;

ІІІ місце – курсант факультету  логістики  Іван Чоботар.

Крім того, викладачі відмітили актуальність презентації курсантки Діани Барабошко щодо гендерної рівності військовослужбовців, мотиваційно-патріотичний меседж презентації курсанта Іллі Рильського та гумор у стилі стендапа в презентаціях курсантів Олександра Ходзінського, Іллі Коваля та Микити Сергієнко.

Учасник конференції, курсант Артем Ковальов наголосив на тому, що в сучасному світі потрібно  розвиватись та вдосконалювати знання англійської мові.

«Найважливішою мотивацією до участі було потренувати рівень володіння англійською мовою, адже в сучасному світі для успішної кар’єри знання мови є обов’язковою умовою.  Звісно в мене є практика спілкування англійською, проте жодного разу не доводилось це робити перед такою великою аудиторією», - розповідає курсант командно-штабного факультету Артем Ковальов.

Переможці отримали грамоти та заохочувальні подарунки. 

«Сьогодні ми намагалися не лише визначити найкращих, а й активізувати творчий потенціал курсантів Академії Нацгвардії. Вони тренували вміння будувати успішне іншомовне комунікативне повідомлення та навички практичного використання англійської мови у різних аспектах», - підсумувала доцент кафедри іноземних мов Світлана Кумпан.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ