новини

Курсанти Академії змагалися у рукопашному бою

17.09.2020 09:06

Майбутні офіцери, які проходять первинну військово-професійну підготовку у Навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України мали змогу проявити навички під час показових змагань  з рукопашного бою.

У змаганнях взяли участь 16 команд. Навчальні групи, екіпіровані штатною зброєю, виконали виступи з рукопашного бою та показали вміння діяти у бойовій обстановці.

Для визначення переможців у змаганнях була призначена команда суддів, яка стежила за кожним елементом. Так, судді оцінювали дії командира взводу, злагодженість підрозділу, стройові прийоми, комплекс рукопашного бою зі зброєю та без зброї і індивідуальну програму.

«Практичним навичкам з рукопашного бою ми навчаємо з перших днів перебування в Академії. І за доволі короткий термін навчання курсанти вже багато чого навчилися. Завдяки таким заходам зростає рівень спортивної майстерності гвардійців, дух суперництва мотивує вчитися, пізнавати нове і гідно змагатися», - зазначив заступник начальника Академії з озброєння та техніки – начальник відділу технічного забезпечення полковник Олег Шабалін.

За результатами змагань місця розподілились наступним чином: 1 місце – перший взвод першої роти, 2 місце – п’ятий взвод другої роти, 3 місце – перший взвод третьої роти.

Диплом за кращий індивідуальний показовий виступ отримали курсанти: Володимир Остапенко, Кіра Дзюба, Максим Санжаровський, Роман Попадюк та Віталій Чернишенко.

«Цей день нас ще більше об’єднав. Кожна з команд показала не просто високий результат, а й бажання перемоги та сильний командний дух», – розповідає курсант гуманітарного факультету солдат Володимир Остапенко.

Команди-переможців та переможці в індивідуальному показовому виступу були нагороджені дипломами та солодкими подарунками.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації та комунікації НА НГУ