новини

Курсанти-автомобілісти вдосконалюють навички майбутньої професії за допомогою сучасних технологій

19.11.2020 16:54

А чи знаєте ви, як застосовуються макети при вивченні автомобіля КрАЗ? Можливо, ви добре ознайомлені з роздавальною коробкою автомобілів? А про інтерактивний стенд гальмівної системи щось чули? Якщо все вище написане є не досить зрозумілим, то цей матеріал точно вас зацікавить.

Під час занять із курсантами Національної академії Національної гвардії України ключову роль займає забезпечення практичної спрямованості. Більше можливостей як викладачі, так і курсанти Академії отримали після відкриття спеціалізованих автомобільних класів. Всі класи оснащені новими стендами, макетами автомобільної техніки та агрегатів, а також інтерактивними технічними засобами, що дійсно робить кожне заняття справжнім відкриттям для майбутніх офіцерів.

Одне з таких занять сьогодні проходило в спеціалізованому класі будови вантажного автомобіля військового призначення КрАЗ-6322. Курсанти третього року навчання факультету логістики вивчали будову і роботу роздавальної коробки автомобілів КрАЗ-6322.

За допомогою розрізних макетів гвардійці мали можливість більш детально ознайомитися із роботою і будовою автомобіля, що підвищує наочність навчального матеріалу. Крім того, використовуючи макет агрегату, курсанти виконували операції часткового розбирання і складання та часткового регулювання роздавальної коробки.

Для кращого засвоєння матеріалу, доцентом кафедри автобронетанкової техніки Ігорем Страшним, була підготовлена і показана на мультимедійному проекторі презентація заняття.  

«У рамках дисципліни «Автомобільна техніка» курсанти мають змогу вивчати всі автомобілі, які експлуатуються у підрозділах Національної гвардії України. Сьогоднішнє заняття є базовим для підготовки курсанта як інженера-автомобіліста з експлуатації та відновлення автомобілів та автомобільної техніки, - зазначив Ігор Страшний. - Курсанти повинні чітко знати будову та експлуатацію автомобіля, правила регулювання, відновлення та ремонту автомобільної техніки. Все це ми можемо досягнути повною мірою, використовуючи обладнання аудиторії. Раніше таких можливостей не було, тож у процесі навчання використовували лише звичайні автомобілі, стенди і плакати».

Курсанту Руслану Ткаченку дуже подобається відвідувати заняття, які проходять у спеціалізованому класі. А ще він знає, що завдяки наявності в аудиторії різноманітної техніки кожне заняття буде цікавим та насиченим.

«Вивчити будову і роботу роздавальної коробки автомобіля КрАЗ-6322 дуже важливо, адже це невід’ємний агрегат повнопривідного автомобіля. Саме наявність цього агрегату відрізняє повнопривідний автомобіль від загальнотранспортного, - поділився враженнями Руслан Ткаченко. - Для мене, як для майбутнього фахівця, дуже важливою є практична спрямованість заняття, а в спеціалізованих класах вона досягається на всі сто відсотків».

Клас будови вантажного автомобіля військового призначення КрАЗ-6322 також оснащений інтерактивним стендом гальмівної системи. Крім детальної ілюстрації будови, стенд дозволяє в електронному режимі вивчати роботу гальмівної системи КрАЗ-6322. Дізнатися детальніше про роботу інтерактивного стенду та його важливість під час занять із курсантами-автомобілістами, матимете можливість у наступному матеріалі.  

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ