новини

Курсанти дізналися про роль і функції прес-офіцера у формуванні іміджу Нацгвардії

05.04.2021 16:20

 

На цьому тижні у межах гуртка Наукове товариство слухачів, курсантів і студентів із курсантами гуманітарного факультету Академії Нацгвардії було проведено заняття із тематики «Стратегічні комунікації».

Заняття провів офіцер відділу Євроатлантичної інтеграції старший лейтенант Дмитро Одерій.

Менторами у рамках заняття були радник командувача Національної гвардії України зі стратегічних комунікацій Дмитро Брук та доцент кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Академії, кандидат філологічних наук Лілія Дорошина.

Дмитро Одерій розповів гвардійцям про роль і функції прес-офіцера у формуванні іміджу Національної гвардії України. При цьому, офіцер акцентував увагу курсантів на головні і тактичні завдання, які стоять перед підрозділом прес-служби, а також розповів про ключові обов’язки прес-офіцера.

«Головним моїм завданням було донести курсантам, що прес-служба не зможе ефективно та у повному обсязі виконувати свої функції, а також досягти основної мети, якщо не буде налагоджена двостороння врівноважена модель комунікації між прес-службою та ЗМІ, які є основним каналом донесення інформації до масової аудиторії, - зазначив Дмитро Одерій. – Учасники нашого гуртка у подальшому стануть заступниками командира роти по роботі з особовим складом, тому із зацікавленістю сприймали інформацію. Більше того, цей гурток є одним із кроків підготовки фахівців до служби на посадах прес-офіцерів у військових частинах Нацгвардії».

Також Дмитро Одерій провів короткий екскурс в історію і розповів про виникнення журналістики, появу перших ЗМІ та вплив соціальної журналістики на суспільство. Обговорили під час заняття і питання взаємозв’язку журналістики та PR (зв’язки з громадськістю).

Після теоретичної частини провели практичну вправу, яка полягала в аналізі новин про Національну гвардії України за рівнями взаємодії з громадськістю.

У курсантки магістратури Валерії Катріченко заняття викликало позитивні враження, адже допомогло сформувати у свідомості аспекти, які важливі для діяльності майбутнього прес-офіцера.

«Гурток зі стратегічних комунікацій, особисто для мене, це розвиток у сфері журналістики. Вчорашнє заняття, минулі та майбутні - дуже цікаві. Теорія завжди підкріплюється практикою і мені це дуже подобається, - поділилася враженнями Валерія Катріченко. - Ми навчилися розрізнювати інформацію у ЗМІ за категоріями, визначили для себе нові поняття, брали участь у інтерактиві та отримали значні стимули до покращення знань. Велике дякую викладачам!».

Планується, що в майбутньому, для курсантів гуманітарного факультету Академії буде введено окрему навчальну дисципліну, яка сприятиме підготовці фахівців для підрозділів прес-служби військових частин Національної гвардії України.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ