новини

Курсанти факультету логістики готували комплексний обід

12.11.2021 16:00

З курсантами четвертого року навчання факультету логістики Національної академії Національної гвардії України пройшло бінарне заняття. У рамках  дисципліни «Військове харчування та хлібопечення» курсанти готували комплексний обід. Заняття провели доцент кафедри технічного та тилового забезпечення Лідія Товма та помічник начальника продовольчої служби старший лейтенант Олександр Котвицький.

Гвардійці приготували салат із буряка та салат із свіжої капусти, суп гороховий із сухариками і суп пшоняний, кашу з булгуру та кашу пшоняну, м’ясо птиці смажене, соус червоний основний, а також компот із сухофруктів.

«Це заключне практичне заняття із приготування комплексних обідів для військовослужбовців. Всього було 7 шестигодинних занять, у тому числі, й у навчальному центрі. Курсанти готували їжу на польових кухнях КП-125, КП-130, КО-75», - зазначила доцент Лідія Товма.

Помічник начальника продовольчої служби старший лейтенант Олександр Котвицький відзначив бажання курсантів навчатися: «Група вже не перший раз на заняттях у їдальні Академії. Гвардійці ставлять багато питань не тільки з технологічного процесу, а й цікавляться роботою обладнання. Варто сказати і про знання вимог керівних документів, які регламентують діяльність продовольчої служби, зокрема наказу командувача Національної гвардії України №310 «Про деякі питання з організації харчування військовослужбовців НГУ» та наказу командувача Національної гвардії України №145 «Про затвердження Інструкції щодо функціонування військових їдалень в Національній гвардії України»».

Для курсанта Едуарда Антонова практичні заняття із приготування їжі одні з найулюбленіших.

 «У їдальні Академії ми набули практичних навичок щодо приготування страв, дотримання санітарно-гігієнічних вимог і розрахунку виходу готових порцій, - розповів Едуард Антонов. - Ці сформовані практичні навички стануть нам у нагоді на посадах начальників продовольчих служб військових частин».

Приготовленим комплексним обідом смакували курсанти Академії.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ