новини

Курсанти факультету логістики вдосконалюють практичні фахові навички

24.06.2024 12:23

З курсантами факультету логістики Національної академії Національної гвардії України, які навчаються за освітньою програмою «Експлуатація та ремонт озброєння, військової та спеціальної техніки підрозділів НГУ» пройшли практичні польові заняття.

Старший викладач кафедри автобронетанкової техніки підполковник Олексій Яковлєв провів заняття з дисципліни «Ремонт автобронетехніки». Курсанти практично відпрацьовували розгортання робочих постів, майстерні ПАРМ-1М1.

«На заняттях гвардійці вивчали обладнання робочих постів пересувної майстерні, які розміщуються в наметах та поза наметами, навчалися організовувати виробничий процес поточного ремонту машин у польових умовах. Також вчилися виконувати ремонт механізмів двигуна», - зазначає викладач.

Також пройшло заняття з дисципліни «Конструкції артилерійського озброєння та приладів». Під час заняття курсанти відпрацювали наступні навчальні питання: орієнтування бусолі за магнітним азимутом, по небесному світилу за допомогою ПК «Кропива», переведення 85-мм дивізійної гармати Д-44 з похідного положення у бойове та навпаки, надання гарматі основного напрямку стрільби.

Окрім цього, майбутні офіцери виконували нормативи зі спеціальної підготовки для оптичної розвідки: визначення дальності за допомогою сітки приладів, встановлення бусолі для роботи, збирання і укладання бусолі, визначення дирекційного кута на ціль.

«Такі заняття є вкрай необхідними, так як теоретичні знання ми відпрацьовуємо на практиці. Кожен з нас мав змогу власноруч під керівництвом викладачів виконати нормативи та покращити свої практичні навички, які ми застосовуватимемо під час виконання службово-бойових завдань», - зазначає курсант Ростислав Ткач.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ