новини

Курсанти факультету логістики вдосконалюють свої професійні здібності в їдальні навчального закладу

20.02.2021 08:30

В Академії Нацгвардії з курсантами третього року навчання факультету логістики пройшло заняття по приготуванню комплексного обіду для особового складу.

Заняття провели доцент кафедри технічного та тилового забезпечення Лідія Товма та начальник продовольчої служби Академії підполковник Олександр Сніжко.

На практичному занятті фахівці тилового забезпечення ознайомилися з роботою виробничих цехів, взяли участь в обробці продуктів харчування та приготуванні страв. Кухарі їдальні Академії надавали допомогу майбутнім начальникам продовольчих служб.

«Курсанти приготували страви, сервірували обідні столи,  дотримуючись санітарно-гігієнічних вимог. Приємно спостерігати, що майбутні офіцери продовольчої служби знають свою справу та швидко і якісно приготували необхідні страви. Після приготування їжі, у курсантів відбулась дегустація обідніх страв», – зазначила доцент кафедри технічного та тилового забезпечення Лідія Товма.

Крім того, протягом заняття, курсанти вдосконалили знання з вимог керівних документів щодо організації харчування військовослужбовців, вчились визначати фактичні відходи картоплі, овочів та м’яса при первинній обробці, втрати при тепловій обробці та вихід готових страв.

«Такі заняття дуже цікаві і корисні. Вони нам допомагають краще засвоїти теоретичний матеріал. Завжди здорово знати якомога більше, але ще й треба вміти використати ці знання на практиці. Так ми сьогодні допомогли кухарям нагодувати всіх гвардійців Академії смачним обідом», - розповідає курсант Артем Сірко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ