новини

Курсанти-філологи навчаються процесу управління військами за стандартами НАТО

24.11.2021 16:48

З курсантами четвертого року навчання  гуманітарного факультету Академії Нацгвардії пройшли дводенні заняття із управління військами за стандартами НАТО - Troop Leading Procedures (TLP).

Заняття провели доцент кафедри тактики підполковник Валерій Власюк та викладач кафедри тактики майор Антон Воронін.

Протягом першого дня викладачі розповідали про основні положення щодо порядку управління військами за стандартами НАТО.

На другий день на курсантів очікувала практична частина курсу. Гвардійці повинні були відпрацювати варіант бойового наказу за стандартами НАТО.

Відповідно, їм був наданий наказ командира роти. Кожен курсант повинен був прийняти своє рішення та віддати бойовий наказ на посаді командира взводу. У процесі занять представники операції UNIFIER відповідали на запитання курсантів, що сприяло жвавій дискусії.

«Оскільки випускники скоро стануть командирами взводів, у них будуть свої підлеглі. Для того, щоб курсанти мали уяву про спільні та відмінні риси управління військами в Україні та країнах-членах НАТО, покращили знання у процесі прийняття рішень, і ще раз попрактикувалися, такі заняття вкрай важливі для них», - прокоментував підполковник Валерій Власюк.

За словами представників операції UNIFIER, курсанти позитивно їх вразили. По-перше, слухачі доволі швидко засвоїли матеріал. По-друге, оскільки курсанти добре володіють англійською мовою, процес комунікації не викликав жодних складнощів.  

«Під час занять вся нова інформація сприймалася легко. Я сьогодні віддавав бойовий наказ та приймав рішення за допомогою топографічної карти за стандартами НАТО», - зазначив курсант гуманітарного факультету солдат Артур Доля.

Передбачається, що тим курсантам, які успішно відпрацювали бойовий наказ та захистили цей наказ перед представниками ЗС Канади, вручать сертифікати про проходження курсу TLP.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ