новини

Курсанти гуманітарного факультету захищали результати військового стажування

23.12.2020 16:28

Курсанти-магістри та курсанти 4 року навчання гуманітарного факультету Академії Нацгвардії захистили матеріали військового стажування. Гвардійці, які навчаються за спеціалізаціями, «Військовий переклад та стратегічні комунікації» та «Лінгвістичне забезпечення та стратегічні комунікації» стажувалися на посадах заступника командира роти по роботі з особовим складом у різних військових частинах Національної гвардії України.

Захист стажування полягає у тому, щоб презентувати роботу, яку курсанти проводили протягом місяця у військовій частині. Вся робота здійснюється згідно програми стажування та індивідуального плану стажування.  Гвардійці виконують завдання і повинні звітувати за їх виконання. Звітні матеріали – це конкретні підтвердження того, що курсанти робили відповідно до своїх напрямків. Щодо тематики індивідуальних завдань, вона  розглядається і затверджується на засіданні кафедри. Кожному курсанту була надана тема індивідуального завдання, які вони повинні оформити у вигляді реферату.

У захисті взяли участь представники комісії у складі науково-педагогічних працівників гуманітарного факультету, а саме начальник кафедри соціально-гуманітарних дисциплін, підполковник Олексій Міршук та старший викладач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін підполковник Олександр Васильковський.

«Під час перевірки матеріалів військового стажування, ми акцентуємо увагу на наявності звідних матеріалів, власного звіту, який курсанти складали у частині, на відгук-характеристику, яку було складено командуванням частини, де проходили стажування, - зазначив Олексій Міршук. - Важливим є й увага до виконання індивідуального завдання та зауважень, якщо такі були отримані від уповноважених на перевірку осіб».

На презентацію матеріалів відводилося близько 10 хвилин. Під час захисту матеріалів стажування курсанти використовували комп’ютерну презентацію виконаної роботи.

Курсант Олександр Гавриленко проходив стажування у Міжнародному міжвідомчому багатопрофільному центрі підготовки підрозділів НГУ (в/ч 3070). За час військового стажування майбутній офіцер значно підвищив практичні навички роботи з особовим складом.

«Під час військового стажування я дізнався багато нового і підвищив практичні навички. Можу зробити висновок, що робота з людьми нелегка. Задля підтримки злагодженості у військовому колективі до кожного потрібно знаходити підхід, - поділився Олександр Гавриленко. - Одним із ключів порозуміння є організація культурно просвітницької роботи. Саме тему організації культурно-просвітницької роботи в роті я висвітлював у своїй індивідуальній роботі. Вважаю, що під час несення військової служби потрібно не забувати про духовні цінності».

За результатами захисту стажування всі курсанти отримали позитивні оцінки.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ