новини

Курсанти Київського факультету пройшли вступний курс TLP

15.06.2021 16:04

На базі Київського факультету Національної академії Національної  гвардії України пройшли вступні курси TLPs (Troops - Leading Procedures).

Програма вступного курсу TLP (Troops Leading Procedure) була розроблена та підготовлена завдяки представникам операції UNIFIER та відділенню мовної підготовки  факультету.

Участь у даних курсах брали курсанти другого та третього років навчання. Заняття проходили факультативно та мали специфічний характер, адже проводилися виключно на англійській мові без залучення перекладачів.

«Я був приємно здивований рівнем підготовки курсантів факультету, їх завзятістю та креативністю. А особливо слід зазначити рівень їх володіння англійською мовою, що дало нам змогу з легкістю проводити заняття без залучення перекладачів», - зазначив командир групи з питань освіти та індивідуального навчання операції UNIFIER капітан Ендрю Хейвз.

Курс TLP дає базові поняття стосовно дій командира щодо планування завдань на рівні взвод/рота за стандартами країн НАТО.  Завдяки клопіткій праці офіцерів ЗС Канади, курсанти мали можливість порівняти підхід до планування завдань у військових формуваннях України та країн НАТО.

«Ці заняття дають змогу отримати нові знання та навички, а також отримати досвід від іноземних колег. Окрім цього - це чудова можливість підтягнути свій рівень знань з англійської мови»,  - поділився враженнями курсант третього року навчання Олександр Нікулін.

Крім того, було обговорено специфіку розробки документів, порядок планування та орієнтування на місцевості по карті. Курсанти практично розробляли бойові накази та навчалися вирішувати різні критичні ситуації, які виникають у ході проведення службово-бойових завдань.

Група інформації та комунікації Київського факультету НА НГУ та підполковник  Іван Ковальчук