новини

Курсанти командно-штабного факультету навчали ліцеїстів військовій справі

29.04.2024 08:09

Курсанти командно-штабного факультету Академії завітали до ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Повітряних сил, щоб познайомити випускників з тонкощами військової справи та запросити на навчання до Національної академії Національної гвардії України.

Протягом двох днів курсанти навчали ліцеїстів військовій справі: розбирали та збирали UAR-15 та автомат Калашнікова, розповідали про види мін та гранат, після чого ліцеїсти самотужки намагалися розпізнати заховані навчальні вибухові пристрої у траві. Гвардійці показали хлопцям та дівчатам як правильно накладати турнікет та тампонувати рану, провели заняття по тактичній підготовці, військовому зв’язку та ділились знаннями з керування  квадрокоптером.

 

«Це були неймовірно цікаві два дні, які ми провели з курсантами Академії.  Я обрав навчання у ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою, бо у майбутньому хочу стати військовослужбовцем. Окремо від занять розпитав у хлопців про їх екіпіровку, бо виглядають вони, як  герої в іграх. Дякую гвардійцям, що приділили нам час особливо сподобалось заняття з тактичної підготовки», - ділиться враженнями ученик ліцею Олександр.

 

Хлопці та дівчата під керівництвом офіцерів та курсантів, вчились керувати діями підрозділу та працювати у двійках, спілкувались на відстані за допомогою радіостанцій «Motorola» та «Harris» та настукували власні прізвища азбукою Морзе.

 

«Офіцери та викладачі ліцею дуже відповідально поставилась до підготовки ліцеїстів до спільних занять і приємно, що військова справа викликає повагу з боку дітей. Самі знаєте, що коли всі сторони хочуть досягти результату, то процес навчання виходить дуже цікавим та інтенсивним», розповів заступник начальника командно-штабного факультету по роботі з особовим складом полковник  Сергій Волошко.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ