новини

Курсанти-логісти успішно захистили матеріали військового стажування

28.12.2020 15:04

 

Захист проходить у курсантів факультету логістики четвертого та шостого років навчання Національної академії Національної гвардії України. Перед представниками комісії, у складі науково-педагогічних працівників, гвардійці презентують виконану роботу та індивідуальні завдання. Матеріали військового стажування захищають 74 курсанти-випускники, які навчаються за спеціалізаціями тилового та технічного напрямку.

Захист матеріалів стажування здійснюється згідно програми військового стажування, яка розроблена Академією Нацгвардії та затверджена Головним управлінням Національної гвардії України.

Під час оцінювання відповідей курсантів, представники комісії акцентують увагу на знаннях керівних документів та їх практичному застосуванні у військових частинах.

«Також звертається увага на надання курсантами звітної документації щодо відпрацювання програми військового стажування та виконання індивідуального завдання безпосередньо на прикладі тієї військової частини, де вони будуть проходити службу, - прокоментував  доцент кафедри технічного та тилового забезпечення підполковник Роман Нестеренко. – Захистом матеріалів стажування курсантів задоволений.  Варто відмітити, що всі виконали програму в повному обсязі, а отже вагомий крок до здобуття офіцерського звання уже зроблений».

Цього року захищали військове стажування 30 гвардійців, які навчаються  за спеціалізацією тилове забезпечення підрозділів Національної гвардії України. Курсанти проходили стажування у військових частинах Національної гвардії України за посадами начальника продовольчої, речової, квартирно-експлуатаційної служб, начальника служби забезпечення паливно-мастильними матеріалами та начальника продовольчої і речової служби військової частини.

Курсант-магістр Олександр Огієнко стажувався за посадою начальника продовольчої і речової служби військової частини 4114 міста Львів.

«Протягом місяця стажування у військовій частині моїм завданням було не тільки вдосконалити практичні навички майбутньої служби, а ще й максимально напрацювати документацію та звітні матеріали, - зазначив Олександр Огієнко. – На окрему увагу заслуговує індивідуальне завдання, яке надається за темою згідно специфіки посади. Тема мого індивідуального завдання - «Списання майна квартирного-експлуатаційної служби на прикладі військової частини 4114». За результатами захисту стажування ще раз переконався, що не тільки внутрішньо, але й на практиці вартий того, щоб стати офіцером Національної гвардії України».

Курсанти-спеціалісти з ремонту та експлуатації автомобільної техніки  стажувалися за посадами командира автомобільного взводу, начальника автомобільної служби батальйону, начальника автомобільної служби. Матеріали військового стажування успішно захистили 44 майбутніх офіцери-автомобілісти.

Курсант  шостого року навчання Сергій Мороз стажувався за посадою начальника автомобільної служби у військовій частині 2260 міста Київ.

«За час військового стажування я відпрацьовував документацію та спостерігав за специфікою роботи начальника автомобільної служби, адже у кожній військовій частині вона має свої особливості, - розповів Сергій Мороз. – У якості документації я опрацьовував річний план експлуатації та ремонту техніки, звіт по автомобільній техніці, наряд щодо використання машин, а також проводив заняття із начальниками контрольно-технічного пункту, з особовим складом автомобільної служби та командирами підрозділів. Місяцем військового стажування та захистом матеріалів цілком задоволений».

За результатами захисту стажування всі курсанти факультету логістики отримали позитивні оцінки.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ