новини

Курсанти НА НГУ практикувалися на тренажерному комплексі з VR технологією Browning M2

25.07.2024 08:10

Заняття провели представники компанії «Professional simulator system Logics7».

«Наша компанія розробляє технологічні рішення для військових з 2019 року. Завдяки команді з інженерів, програмістів та тестувальників ми забезпечуємо повний цикл розробки тренажерів та підтримку всіх інтеграцій програмного забезпечення в симуляційні системи. За весь час понад 50 000 військовослужбовців пройшли тренування на наших системах», - зазначив один із розробників Едуард Бразас.

Тренажер передбачає використання технології VR для створення ефекту повного занурення у віртуальну реальність. Одягаючи VR-шолом, курсанти спостерігали бойову обстановку на 360 градусів. Перед ними розташовувалась тривимірна модель кулемета Browning M2, яка переміщувалась тотожно переміщенню навчальної зброї оператором.

Тренування відбувалося у віртуальному просторі за допомогою апаратно-програмного комплексу, що повністю відтворював балістичні характеристики зброї та поведінку цілей (різноманітні БПЛА, гвинтокрили, ракети).

«Для мене, як для майбутнього офіцера, важливо отримувати нові знання та навички, а особливо практичні. Сьогодні я вперше керував тренажером Browning M2 і можливості тренажерного комплексу мене вразили. Таке враження, що ти виконуєш завдання на полі бою», - зазначає курсант Микита Солоха.

Зазначимо, що бойовий кулемет оснащений електронними приладами, які мають зв’язок з комп'ютером, з програмним забезпеченням. За своїми масогабаритними характеристиками та органами управління повністю відповідає бойовим. У програмі тренажера можна будувати будь-які сценарії, в які вже закладено балістичні характеристики, похибки на вітер, будь-яку погоду.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ