новини

Курсанти навчали школярів військовій справі

25.01.2024 10:02

Курсанти Національної академії Національної гвардії України завітали до ліцею №29, щоб познайомити випускників з тонкощами військової справи.

Гвардійці навчили школярів розбирати та збирати зброю, розповіли про види мін та гранат, показали як правильно накладати турнікет та вдягати протигази.

«Я щиро захоплююсь «мілітарі рухом» і у соціальних мережах підписаний на деякі військові підрозділи. Дуже цікаво було спробувати надати домедичну допомогу та накладати турнікет. В майбутньому, я б хотів служити в армії, в мене вже навіть є форма», - ділиться враженнями ученик 11 класу Сергій.

Заняття проходили у бомбосховищі, аудиторії якого повністю обладнані для комфортного продовження навчального процесу під час повітряних тривог.

«Адміністрація школи дуже відповідально поставилась до організації сьогоднішніх занять і дуже приємно, що військова справа викликає повагу та зацікавленість з боку дітей та вчителів. Самі знаєте, що коли обидві сторони хочуть досягти результату, то процес навчання виходить дуже цікавим та інтенсивним», - розповідає курсант факультету логістики Артем Обозний.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ