новини

Курсанти-першокурсники Академії Нацгвардії виконали вправи стрільб з бойової зброї

19.02.2021 15:14

У навчальному центрі Академії з курсантами першого року навчання командно-штабного факультету проводяться планові заняття з дисципліни «Стрілецька зброя та вогнева підготовка».

У ході занять курсанти вдень та вночі виконують вправи навчальних стрільб з 5,45-мм автомата і ручного кулемета Калашникова та 9-мм пістолета Макарова. Всі вправи стрільб передбачають стрільбу по цілях, що з’являються на обмежений час.­­­ Крім цього, під час занять проводяться тренування у виконанні нормативів з вогневої підготовки щодо приготування до стрільби. Тренування відбуваються з використанням нічного прицілу НСПУ-М та в одноманітності прицілювання з використанням ящику командирського КЯ-83.

«З кожною групою курсантів проводяться планові заняття, під час яких вони виконують вправи стрільб з різних видів озброєння, тренуються у виконанні нормативів з вогневої підготовки і виконують вправи з розвідки цілей. Для першокурсників, наразі, це один з найвідповідальніших, і в тому числі хвилюючих моментів, адже стрільба ведеться з різних видів стрілецької зброї, яку вони вивчали протягом семестру. Загалом результатами стрільби задоволений. Сподіваюсь, з кожним етапом навчання їх знання та навички, а відповідно, і результати, будуть лише покращуватись», - зазначив викладач кафедри вогневої підготовки майор Артем Гребенюк.

Ватро зазначити, що викладачі, які були старшими на навчальних місцях не лише контролювали хід проведення стрільб, а й надавали допомогу та рекомендації першокурсникам щодо обрання правильної та безпечної стійки для стрільби та утримання зброї.

Вже наступного тижня з курсантами будуть проведені навчальні стрільби зі снайперської гвинтівки UR-10. Даний зразок зброї є новим для курсантів, так як він з’явився на озброєнні в Академії не так давно. Гвардійці під час первинної підготовки вже ознайомились та вивчили будову та основні тактико-технічні характеристики снайперської гвинтівки UR-10.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ