новини

Курсанти-першокурсники починають активно вивчати озброєння гвардії

19.10.2020 14:41

 

З гвардійцями Академії першого року навчання було проведено заняття із дисципліни «Стрілецька зброя та вогнева підготовка». На практичному занятті курсанти вдосконалювали навички в неповному розбиранні та складанні після неповного розбирання 5,45 мм автомата Калашникова АК-74, ручного кулемета Калашникова РПК-74 та штурмової 7,62 мм гвинтівки Форт -228 .

Гвардійці отримали первинні практичні навички в питаннях із повного розбирання та складання після повного розбирання автомата і ручного кулемета. Ознайомилися із  можливими затримками при стрільбі та способами їх усунення.

Старший викладач кафедри вогневої підготовки підполковник Сергій Бородін зазначив, що в гвардійців уже є певні практичні навички в роботі зі зброєю після проходження первинної військової підготовки.

«Під час роботи на занятті, курсанти впоралися з цілями заняття, які були поставлені, а також відпрацювали всі питання у повному обсязі, - розповів Сергій Бородін. - Слід зауважити, що деякі дівчата-курсантки впоралися із більш складними завданнями з розбирання частин та механізмів краще ніж дехто з хлопців. Скажімо, з розбирання затвору автомата та ручного кулемета, розбирання вузла спускового механізму і його складання. За моїми спостереженнями, найкраще впоралися із завданнями курсанти Софія Гарькава та Ростислав Тренбак».

«Заняття мені дуже сподобалося. На початку, коли тільки зайшла до аудиторії, було трішки страшнувато. Хоча на минулому занятті ми й проходили розбирання пістолета, але автомат, кулемет та гвинтівка – це значно серйозніше, - поділилася враженнями курсантка Софія Гарькава. – На занятті ми мали можливість допомагати один одному. Рада, що наша з одногрупником робота була позитивно оцінена викладачем».

На наступному практичному занятті курсанти відпрацьовуватимуть питання підготовки зброї до стрільби та обслуговування її після стрільби, а також проводитимуть контрольний огляд зброї.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ