новини

Курсанти-першокурсники тренуються влучно стріляти

27.11.2020 14:35

Вміло стріляти курсанти Академії вчаться з перших років навчання в Академії Нацгвардії. З гвардійцями першого року навчання командно-штабного факультету проведено бінарне заняття із дисципліни «Стрілецька зброя та вогнева підготовка».

Спільно з керівником стрільби підполковником Олександром Марковим,  заняття провів начальник відділення бойової та спеціальної підготовки військової частини 3017 підполковник Олександр Білаш.

Курсанти на занятті вдосконалювали навички в прийомах та правилах стрільби із пістолета Макарова. Досвідчені викладачі протягом заняття надали майбутнім командирам практичні знання в веденні прицільного вогню із пістолета по нерухомим цілям. Крім того, курсанти удосконалили знання стосовно матеріальної частини озброєння, а також в підготовці зброї до стрільби та обслуговуванні її після стрільби. 

 «Хлопці доволі впевнено почувались на занятті з вогневої підготовки, незважаючи на те, що тільки розпочали свій військовий шлях. На занятті ми практично відпрацювали моменти правильності стрільби і одноманітності прицілювання. Головне наше завдання - навчити майбутніх офіцерів поражати цілі з першого пострілу та впевненості в діях з озброєнням. Звісно для того, щоб завжди влучати у ціль, механічно виконувати усі рухи, не хвилюватись перед пострілом  потрібен час, але головне мати стимул розвиватися та опановувати знання», - розповідає підполковник Олександр Білаш.

Керівник стрільби підполковник Олександр Марков зазначив, що у гвардійців уже є певні практичні навички в роботі зі зброєю після проходження первинної військової підготовки, де першокурсників тренували іноземні фахівці.

«Тренування з іноземними фахівцями дають змогу підвищувати рівень навченості за стандартами НАТО. Загалом результатами стрільби курсантів  я задоволений. Гвардійці доволі вправно виконували всі нормативи, за що отримували схвальні оклики  від представника Східного оперативно-територіального об'єднання», – підсумував підполковник Олександр Марков.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ