новини

Курсанти-психологи набувають практичного досвіду під час роботи з психологічним інструментарієм

03.01.2024 13:06

Важливою складовою у повсякденній діяльності психолога є робота з психологічним інструментарієм. Одним із досягнень психологічного забезпечення в НГУ є комп’ютеризація тестових методик для оптимізації роботи психологів. Вони у своїй професійній діяльності постійно використовують «Автоматизований психодіагностичний комплекс». Це надає можливість швидко та якісно проводити вивчення особового складу.

З метою удосконалення теоретичних знань та покращення практичних навичок майбутніх офіцерів-психологів, психологами служби психологічного забезпечення Національної академії НГУ проведено інструкторсько-методичне заняття по роботі на автоматизованому психодіагностичному комплексі.

Під час проведення поглибленого психологічного вивчення курсантів першого року навчання по допуску до несення служби зі зброєю, курсанти-психологи старшого року навчання долучилися до практичної роботи на автоматизованому психодіагностичному субкомплексі «Психологічна готовність особистості», спробували себе в якості психолога, який проводить психологічне вивчення.

«Курсанти старшого року навчання мають великий багаж теоретичних знань та бажання стати в ряди психологів НГУ! Наразі служба психологічного забезпечення допомагає їм у покращенні практичних навичок в роботі з автоматизованим психодіагностичним комплексом. Курсанти проходять весь етап тестування – від проведення інструктажу кандидата перед тестуванням до правильності збору інформації. Наступним етапом практичних занять разом з курсантами випускниками буде проведення узагальнення та інтерпретування результатів тестування», - зазначає начальник служби психологічного забезпечення підполковник Руслан Пайовський.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ