новини

Курсанти розповіли про переваги навчання в Академії Нацгвардії

08.10.2021 16:15

У Харківському гарнізонному будинку офіцерів курсанти та офіцери розповіли вихованцям кадетського корпусу про переваги навчання та служби в Національній академії Національної гвардії України.

Курсанти поділилися інформацією про навчальний процес і побут в Академії, окремо зупинившись на кожному із факультетів, а також розповіли про можливості служби, які відкриваються після навчання, зокрема міжнародну діяльність.

«Особовий склад Національної академії Національної гвардії України з радістю провів професійно-агітаційний захід для кадетів, - зазначив заступник начальника командно-штабного факультету по роботі з особовим складом полковник Сергій Волошко. - Для мене, як офіцера, який постійно працює з курсантами командно-штабного факультету, було приємно спостерігати, наскільки зацікавлено кадети слухали гвардійців, ставили їм запитання та раділи концертній програмі. Переконаний, що вже наступного навчального року ми обов’язково зустрінемося із деякими хлопцями та дівчатами, але вже в якості курсантів Академії».    

Особлива увага кадетів була прикута до яскравих банерів, які висвітлюють діяльність навчального закладу. Присутнім продемонстрували новітнє озброєння та засоби захисту, які використовуються підрозділами Національної гвардії України.

Крім того, курсанти влаштували справжнє свято для своїх молодших побратимів. Кадетів вразив виступ курсанток-шаблісток з командно-штабного факультету. Зазначимо, що  парадний  розрахунок з шаблями вважається гордістю командно-штабного факультету.

А свої вокальні здібності, під час концерту, продемонстрували Катерина Пух, Ярослав Шейко, Роман Возний та курсантки гуманітарного факультету з гурту «Little me». Сподобався кадетам і виступ гвардійця-гітариста, який виконував авторські пісні.

Про особливості навчання на гуманітарному факультеті кадетам розповіла курсантка Софія Лаврова.

«Я неодноразово брала участь у професійно-агітаційній роботі. Під час свого виступу акцентувала увагу на тих спеціальностях, які опановують курсанти нашого факультету, розповіла про особливості міжнародної співпраці, зокрема про участь курсантів у міжнародних навчаннях та отримання сертифікатів з англійської та французької мови, - прокоментувала Софія Лаврова. - Такі заходи дуже важливі, тому що допомагають зробити кадетам правильний вибір на шляху до свого майбутнього».

Вихованці кадетського корпусу із зацікавленням спілкувалися із військовослужбовцями Академії, ставили питання та отримували вичерпні відповіді.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ