новини

Курсанти та офіцери Академії пробігли 10 кілометрів на Київському марафоні Незламності 2023

02.10.2023 15:16

В день захисників і захисниць України у Києві відбувся Київський марафон Незламності 2023

 

У Києві 30 вересня та 1 жовтня відбувся Київський марафон Незламності 2023.Захід об’єднав 6146 учасників. Старти починались у центрі Києва, на Трухановому острові. Серед учасників – сотні військових та ветерани на протезах.

 

Курсанти та офіцери Академії бігли дистанцію 10 км. Кращий результат серед курсантів показав Роман Буднік - 46 хвилин. Роман посів 8 загальне місце серед чоловіків віком від 18 до 22 років. Кращий результат серед курсанток показала Марія Штиба вона подолала дистанцію 10 км за 49 хвилин та посіла 3 загальне місце у віковій категорії від 18 до 22 років серед жінок. Серед офіцерів Академії кращий результат отримав Костянтин Сердюк, подолавши 10 км за 46 хвилин та посів 15 загальне місце у віковій категорії від 40 до 49 років серед чоловіків. Також, у віковій категорії від 50 до 59 років серед чоловіків на дистанціїї 10 км, 12 загальне місце посів Володимир Тробюк з часом 55 хвилин.

«Я вдячний всім захисникам та захисницям України, завдяки їм я маю змогу навчатися, бігти марафон та жити. Сьогодні ми біжимо, аби зібрати гроші на зброю, а також мотивувати людей займатися спортом та підтримувати себе ментально. Сила духу, яку продемонстрували наші ветерани на протезах, вийшовши на старти різних дистанцій, неймовірна. І я щасливий бути до цього дотичним», - поділився враженнями курсант гуманітарного факультету Роман Буднік.

На цьогорічному Київському марафоні Незламності був солд-аут: усі реєстрації на всі дистанції були розкуплені заздалегідь. Також, захід зібрав чимало глядачів та вболівальників – кияни та гості міста прийшли підтримати атлетів та наших військових.

 

Загальний призовий фонд змагань цього року склав 74 000 тисячі гривень. Серед бігунів, які пробігли марафон, було визначено по 5 призерів в абсолюті серед жінок та чоловіків.

 

50% від прибутку з реєстрацій на офлайн-дистанції у Києві, 50% від суми стартових внесків реєстрацій на онлайн-дистанції з залізною медаллю, а також 100% від суми внесків реєстрацій на онлайн-дистанції з електронною медаллю буде передано на закупівлю військової техніки для ЗСУ через UNITED24, державну фандрейзингову платформу, започатковану Президентом України Володимиром Зеленським.

 

Всі учасники заходу, які подолали свою дистанцію, отримали пам’ятну медаль фінішера.
 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ