новини

Курсанти тренувались нести бойову службу на блокпосту

03.05.2024 11:05

Майбутні офіцери Національної гвардії України формували навички в організації бойової служби на блокпосту з використанням сучасних тактичних тренувальних систем SKIFTECH.

Викладачі Академії провели практичні заняття з тактичної підготовки військ для курсантів факультету логістики Академії. Особовому складу була доведена оперативна обстановка та поставлено завдання щодо організації служби на блокпосту підрозділом НГУ.

«Курсанти ознайомились із загальними положеннями організації служби, виробляли вміння щодо порядку дій особовим складом на блокпосту, формували навички у діях груп бойового порядку при ускладненні оперативної обстановки», – розповів доцент кафедри забезпечення державної безпеки підполковник Андрій Петік

Під час практичного заняття курсанти відпрацювали питання організації служби старшим блокпоста, а також тактику дій особового складу блокпосту по пропуску людей та транспорту. Військовослужбовці зазначають, що такі комплекти надають можливість ефективно проводити підготовку бійців до виконання бойових завдань, яка максимально наближена до реального бою.

 «Особливістю цих занять було те, що ми використовували тактичну тренувальну систему SKIFTECH. Я переконався на своєму досвіді, що це одразу підвищує якість підготовки. Цього разу, у підсумку занять,  ми стали загартованіше діяти та ефективніше керувати діями особового складу», – зазначив командир групи старший сержант Макар Шишенко.

Система SKIFTECH — це персональні комплекти та симулятори, які призначені для тренування бійців. Система дозволяє відпрацьовувати ведення вогню з пістолетів, кулеметів, гвинтівок, гранатометів та іншої стрілецької зброї; проводити підготовку бійців до спецоперацій різного рівня складності в приміщенні або на вулиці; відпрацьовувати оборону важливих об’єктів, або наступальні дії на позиції супротивника; проводити тренування для різної кількості бійців, з урахуванням їхньої специфіки.